Een goede secretaresse maakt het verschil

14 mei 19

Waarin onderscheidt een goede secretaresse zich? Een goede secretaresse is in ieder geval iemand die zich blijft ontwikkelen en haar vak serieus neemt. Zij zorgt ervoor dat haar leidinggevende zich kan focussen op zijn of haar werkzaamheden. Een stevige persoonlijkheid, pro-actief, sparringpartner en regelaar pur sang!

Goede samenwerking is de basis

Een goede samenwerking tussen jou en je leidinggevende is de basis om te kunnen excelleren in je werk. Dat betekent dat jullie je verwachtingen uitspreken naar elkaar toe. Een topmanager verwacht dat jij hem net een stap voor bent en bij wijze van spreken al antwoord geeft voordat hij de vraag stelt. Een goede secretaresse spreekt haar manager aan op zaken, eist indien nodig tijd en aandacht, regisseert en heeft een voorbeeldfunctie.

Onmisbare competenties

De competenties van een secretaresse zijn in de afgelopen jaren nogal veranderd. Tegenwoordig moet je ICT-vaardig zijn, overzicht kunnen houden in een chaotische werkomgeving en een goede teamspeler zijn. Je kunt slim werken door gebruik te maken van de vele technische mogelijkheden. Je kunt de juiste prioriteiten stellen waardoor je effectief en efficiënt werkt. Je hebt gevoel voor de verhoudingen in een organisatie en je weet wanneer je op de achtergrond moet blijven óf juist op de voorgrond moet treden. Je bent flexibel, durft keuzes te maken, nee te zeggen en je weet hoe en waar je snel de juiste informatie boven water krijgt.

Het verschil maken

Als je over bovenstaande competenties beschikt, dan kom je al heel ver. Misschien is het belangrijkste nog wel dat je jezelf blijft uitdagen en ontwikkelen. Je vak én jezelf serieus nemen, dan word jij zelf ook serieus genomen. En kun jij het verschil maken!